Αυστρία: Η τουρκική MIT σχεδίαζε τη δολοφονία κουρδικής καταγωγής ευρωβουλευτή

Τούρκος πράκτορας της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ ονόματι Φεγιάζ Ο. , παραδέχθηκε μιλώντας στις αυστριακές αρχές, ότι τον Αύγουστο του είχε δοθεί εντολή να σκοτώσει την πολιτικό με κουρδική καταγωγή και μέλος του κόμματος των Πρασίνων της Αυστρίας Μπεριβάν Ασλάν.

Ο πρώην αυστριακός πολιτικός Πίτερ Πιλζ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Zack Zack όπου είναι και ο ίδιος συντάκτης, ότι ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυστρίας ότι το όνομά του ήταν σε λίστα ανθρώπων που θα δολοφονούνταν μαζί με την Ασλάν και τον ευρωβουλευτή Αντρέας Σίντερ.

Ο Πιλζ ανέφερε πως ο Φεγιάζ Ο. όταν ανακρίθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυστρίας και την αντιτρομοκρατική ομολόγησε ότι είχε υποβάλλει ψευδομαρτυρία σχετικά με τον Τοπούζ και πρόσθεσε ότι το σχέδιο ήταν να προκληθεί χάος (στη Αυστρία).

Η Μπεριβάν Ασλάν ως πολιτικός που επικεντρώνεται στις μειονότητες στην Αυστρία, αποκάλυψε ένα δίκτυο πρακτόρων της ΜΙΤ, σε αρκετές αυστριακές επαρχίες συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Βιέννης. Οι πράκτορες αυτή ήταν επιφορτισμένοι με τη δημιουργία ταραχών ανάμεσα στις κοινότητες Τούρκων και Κούρδων.

Τον Ιούνιο ακραία εθνικιστικές τούρκικες ομάδες, είχαν θέσει στο στόχαστρο πολλές συγκεντρώσεις που είχαν οργανωθεί στη Βιέννη από Κούρδους. Tότε η Τουρκία εξέδωσε δήλωση αναφέροντας πως οι κουρδικές αυτές ομάδες είχαν δεσμούς με οργανώσεις που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές τόσο από την Τουρκία όσο και από την ΕΕ. Στις 1:00 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμμερ είχε δηλώσει ότι χώρα ετοιμάζεται να ασκήσει διώξεις σε άτομο που ομολόγησε ότι κατασκόπευε για την ΜΙΤ. Τότε δεν είχαν δοθεί λεπτομέρειες για εκείνο το άτομο. Την Τετάρτη μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Χάραλντ Σόρος-εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε πως οι αυστριακές αρχές εξετάζουν την υπόθεση.

Με πληροφορίες από τα tourkikanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ