Στόλτενμπεργκ για ελληνοτουρκικά: Υπάρχει πρόοδος

Για «καλή πρόοδο» στις τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο γ.γ. της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη σύντομη δήλωσή του κατά κατά την υποδοχή του Ισπανού Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. «Έξι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εδώ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Αυτές είναι τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», είπε ακόμη και έσπευσε να αναφερθεί στον γερμανικό παράγοντα που έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στο deal για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Οι γερμανικές προσπάθειες οδήγησαν σε χθεσινή συμφωνία για τη διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών που χαιρετίζω», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη μηχανισμών αποσυμπίεσης μεταξύ στρατιωτικών είναι φυσικό για το ΝΑΤΟ. Το κάναμε πριν τη δεκαετία του 1990 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ