Ερντογάν: Η εξέλιξη που τον αναστάτωσε – Τι δήλωσε μετά την προσευχή της Παρασκευής

Η Λιβύη είναι ένα πεδίο, στο οποίο η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν τα παιχνίδια τους με αποτέλεσμα οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με την παραίτηση του σύμμαχου του, Φαγέζ αλ-Σάρατζ να έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στον ίδιο τον «σουλτάνο», όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Μάλιστα, ο Ερντογάν προανήγγειλε ανάληψη δράσης από τη χώρα, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση και προφανώς να ανατρέψει την απόφαση του Σάρατζ, ο οποίος την Τετάρτη γνωστοποίησε την πρόθεσή του α παραιτηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. «Μια εξέλιξη όπως αυτή, το άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, μας αναστάτωσε», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε πως τουρκικές αντιπροσωπείες μπορεί να διεξαγάγουν συνομιλίες με την κυβέρνηση του Σάρατζ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Με τις συναντήσεις αυτές, με τη θέληση του Θεού, θα στρέψουμε το θέμα αυτό προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να στραφεί», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος.

Και αυτά ενώ την Πέμπτη κορυφαίος υπουργός του, έκανε λόγο για σχεδόν συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τη Λιβύη. Συγκεκριμένα, ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα αφορά τις παραμέτρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη αλλά και τη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας.

«Σήμερα συζητήσαμε για τη Λιβύη με τους Ρώσους συναδέλφους μας, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική. Ο κοινός μας στόχος είναι η κατάπαυση του πυρός. Έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τις παραμέτρους της και την πολιτική διαδικασία στη Λιβύη», τόνισε ο Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ