Ταξιδιωτική οδηγία από την Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα.

Όπως αναφέρει το nltimes.nl το ΥΠΕΞ λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση για τα ταξίδια στα νησιά της χώρας μας και να επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Αυτό έχει να κάνει με την αύξηση των ατόμων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό, ενώ έκαναν διακοπές σε ένα ελληνικό νησί, ανέφερε το υπουργείο. Η απόφαση ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου.

Όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από ένα από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για δέκα ημέρες.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν με κωδικό κίτρινο. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μπήκαν επτά ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, οι πολίτες που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., ειδάλλως θα υποβάλλονται σε καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

σχολίασε κι εσύ