Καστελλόριζο: Νέα προβοκάτσια από την Τουρκία – Ο εκνευρισμός του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ερντογάν

Για “στοχοποίηση” εργαζομένων του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu κατηγόρησε την Ελλάδα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, μετά την πληροφορία ότι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο. “Καταδικάζουμε τις ελληνικές Αρχές που στοχοποίησαν υπαλλήλους του Anadolu που εργάζονται στο Καστελόριζο με ένα φασιστικό site” είπε ο Αλτούν, σύμφωνα με τη Hurriyet. Μάλιστα, προειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές πως “θα πληρώσετε το τίμημα αν τεθούν σε κίνδυνο οι φίλοι δημοσιογράφοι. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το “Anadolu”, που ασκεί το καθήκον του υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, με απειλές, εκφοβισμό ή δημοσιοποίηση των προσωπικών τους πληροφοριών” εξεμάνη ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του “Anadolou” στο Καστελλόριζο. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία”.

Την Τρίτη, η ελληνική ιστοσελίδα tourkikanea.gr, δημοσίευσε σχετικές πληροφορίες λέγοντας πως “το κρατικό προπαγανδιστικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχει στείλει απόψε δύο εργαζόμενους του στο Καστελόριζο….” και ότι “στην Τουρκία όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι στην Τουρκία, με νόμο πια, είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ)”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ