Αφροαμερικανός πέθανε από ασφυξία αφού αστυνομικοί του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι – Βίντεο – ντοκουμέντο

Σοκ επικρατεί στις ΗΠΑ με το νέο περιστατικό που έρχεται στη δημοσιότητα και αφορά τον θάνατο του 41χρονου Ντάνιελ Προυντ ο οποίος πέθανε από ασφυξία, όπως έκρινε ο ιατροδικαστής, αφού οι αστυνομικοί του φόρεσαν σακούλα στο κεφάλι τη στιγμή της σύλληψης.

Ενώ το κλίμα στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα βαρύ και τεταμένο και γίνεται πολύς λόγος για την υπερβολική χρήση βίας από μέρους αστυνομικών και τον θάνατο αρκετών Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά, στη δημοσιότητα έρχεται ένα σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη του 41χρονου Ντάνιελ Προυντ τον Μάρτιο. Ο Προυντ έμεινε εγκεφαλικά νεκρός και πέθανε μία εβδομάδα αργότερα ενώ το θέμα έγινε γνωστό μόνο μετά τη δημοσιοποίησή του από την οικογένειά του.

Το βίντεο 12 λεπτών από τις φορητές κάμερες σοκάρει πραγματικά καθώς καταγράφονται οι απάνθρωπες συμπεριφορές των αστυνομικών. Ο Προυντ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, Ο αδερφός του Τζο κάλεσε την αστυνομία για να παράσχει βοήθεια. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο εντόπισαν τον Προυντ ολόγυμνο στη μέση του δρόμου. Τον ξάπλωσαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες. Εκείνος φωνάζει κάποια ακατάληπτα πράγματα επί τριάμισι λεπτά ώσπου ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει και του φορά πλαστική σακούλα στο κεφάλι. Ο Προυντ συνεχίζει να φωνάζει και οι αστυνομικοί αστειεύονται και τον κοροϊδεύουν. Τελικά, τον πλησιάζουν και τον πιέζουν με το πρόσωπο στο έδαφος. Λίγα λεπτά μετά σιωπά και παραμένει ακίνητος. Ο αστυνομικός παίρνει τα χέρια του από το κεφάλι του και τον κουνά ρωτώντας αν είναι καλά. Δεύτερος αστυνομικός παρατηρεί το νερό από το στόμα του άνδρα και λέει ότι κάνει εμετό ενώ ακούγεται να γελά. Όταν το ασθενοφόρο φθάνει, οι αστυνομικοί του βγάζουν τις χειροπέδες και του κάνουν μαλάξεις αφού αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει παλμό. Η διασώστρια τους λέει να μην ανησυχούν καθώς η ουσία που έχει πάρει (ισχυρό παραισθησιογόνο) του προκαλεί ντελίριο και προσθέτει “σας εγγυώμαι ότι γι’ αυτό κοκάλωσε, δεν φταίτε εσείς παιδιά”.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος του 41χρονου ήταν ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από “επιπλοκές ασφυξίας σε καθεστώς φυσικού περιορισμού, παραληρήματος και δηλητηρίασης από φαινκυκλιδίνη [PCP]” σύμφωνα με το RochesterFirst.com.

Το περιστατικό συνέβη τις 23 Μαρτίου, δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαια προσαγωγή του που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Την Τρίτη νέα βίντεο από το σημείο ήρθαν στη δημοσιότητα σοκάροντας με τις σκληρές εικόνες τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι το περιστατικό άργησε να δημοσιοποιηθεί καθώς πήρε μήνες να βγει στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες της αστυνομίας. Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίτια Τζέιμς αποκάλεσε τον θάνατο του Προυντ τραγωδία και είπε ότι κι εκείνη μοιράζεται τις ανησυχίες της κοινότητας για μια δίκαιη και ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατό του ενώ στηρίζει το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ