Σαρλ Ντε Γκόλ, ο γίγαντας των θαλασσών – ΒΙΝΤΕΟ

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ (Charles de Gaulle) συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης.

“Οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί. Να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία του αεροπλανοφόρου που μετά από δυο χρόνια στο λιμάνι χρειάζεται λίγο χρόνο στη θάλασσα για να ξαναβρεί τη θέση του. Τα μηχανήματα, o πολύπλοκος μηχανισμός πρέπει να δουλέψουν για να είναι ακριβείς. Επίσης θα πρέπει να επιτρέψουμε στους ναύτες να ξαναβρούν την τεχνογνωσία τους ή να αποκτήσουν νέα τεχνογνωσία, με τα νέα μηχανήματα που εγκαταστάθηκαν στο αεροπλανοφόρο μετά την ανακαίνιση που του έγινε” αναφέρει ο Μαρκ Αντουάν Ντε Σεν Ζερμέν, Διοικητής του Σαρλ Ντε Γκολ.

“Είναι όλα καινούργια. Έχουμε καινούργια ραντάρ που επιτρέπουν στο Σαρλ ντε Γκόλ να παρακολουθούν την κατάσταση ακόμα σε πιο μακρινή απόσταση ή πιο υψηλότερα. Σε μένα σαν αξιωματικός του πλοίου, θα μου επιτρέψει να δω πολύ γρήγορα που είναι οι φρεγάτες που μας πλαισιώνουν, που βρίσκονται τα ελικόπτερα μου, τα μαχητικά μου, ποιες είναι οι πληροφορίες που μπορεί να μου δώσει άμεσα κι αυτό είναι μια πραγματική τεχνολογική επανάσταση” προσθέτει.

Όπως λέει, η σύνθεση όλου αυτού του δικτύου των Ραφάλ σε πτήση, με τις φρεγάτες, με το αεροπλανοφόρο… κάνουν τον αεροναυπηγικό όμιλο πολύ πιο αποτελεσματικό στις αναλύσεις της κατάστασης τριγύρω του και στην ικανότητα της δυναμικής του .

Ο ρόλος μας καθημερινά είναι να διασφαλίσουμε από το πρωί ότι η εγκατάσταση είναι εντάξει για να δεχτεί τα αεροπλάνα κι επίσης για να κάνουμε συντήρηση. Σε περίπτωση προβλήματος πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά την εγκατάσταση καθώς είναι πολύ μικρά τα περιθώρια παρέμβασης για να τοποθετήσουμε τα ανταλλακτικά στο σύστημα” αναφέρει από την πλευρά του ο επικεφαλής των ηλεκτρολόγων του αεροπλανοφόρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ