Κορονοϊός: 12 «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

Κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 οφειλόμενο σε εντόπια μετάδοση δεν εντοπίστηκε χθες Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Εντοπίστηκαν ωστόσο 12 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην χώρα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν από το εξωτερικό, πρόσθεσε το υπουργείο στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση. Το υπουργείο χρησιμοποιεί τον όρο «εισαγόμενα» για τα κρούσματα αυτά.

Δεν διαπιστώθηκε χθες κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη 44 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 422 ασθενείς, οι 16 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, κατά τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά, ως χθες είχαν ιαθεί 79.895 άνθρωποι, πάντα σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.951 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ, Xinhua

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ