Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, πριν από λίγη ώρα, και συγκεκριμένα στις 19.20 το ωκεανογραφικό πλοίο Oruc Reis εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Συνεχίζει να πλέει με ταχύτητα σταθερή με ρότα Ανατολική – Βορειοανατολική. Υπολείπονται περίπου 22 ναυτικά μίλια για να αποχωρήσει πλήρως και από την οριοθετημένη θαλάσσια περιοχή βάσει της παράνομης NAVTEX που έχει εκδώσει για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, διάρκειας μίας ώρας, που είχε απόψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλoράνς Παρλί (Florence Parly).

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘΑ, κατά τη συνομιλία «υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η ανάγκη σεβασμού των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης με αφορμή την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ