Προκαλεί ο Πεκίν: Αναπόφευκτη η σύγκρουση με την Ελλάδα – Να ξεκινήσουν οι έρευνες στο Καστελόριζο

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις μετά τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Μετά τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Ισμαήλ Χάκι Πεκίν.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Akit, o Ισμαήλ Χάκι Πεκίν τόνισε πως μία σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη, ενώ ανέφερε πως η Τουρκία πρέπει να πραγματοποιήσει άμεσα σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο.

«Οι απαιτήσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν όλο το Αιγαίο δικό τους. Μία σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη. Η Τουρκία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση.

Η Τουρκία πρέπει αμέσως να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο. Η «γαλάζια πατρίδα» δεν είναι μια κενή ιδέα, αλλά για να διασφαλιστεί χρειάζεται σωστός προγραμματισμός», ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ