Βηρυτός: Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο του Λιβάνου για την αιτία της έκρηξης

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Η αιτία δεν έχει ακόμα διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας”, δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου ανέφερε ότι η έρευνα διενεργείται σε τρία επίπεδα. “Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό… δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα… και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη”, τόνισε. “Ζήτησα από τον Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ