Ορούτς Ρέις: Ξεκίνησε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, επιδιώκοντας να θολώσει τα νερά. «Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο». Ωστόσο, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Marine Traffic, το σκάφος βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Οι δύο τουρκικές φρεγάτες που προστάτευαν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις στον κόλπο της Αττάλειας δεν βρίσκονται σήμερα δίπλα του, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.

Πάντως to Oruc Reis φαίνεται να βρίσκεται αμετακίνητο στη σελίδα Marine traffic.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα παρατηρήθηκε μετακίνηση των μονάδων του τουρκικού στόλου προς τις βάσεις τους.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr, σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε. Η κατάσταση αξιολογείται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση, υπό το καθεστώς της αυξημένης επιφυλακής, όσο η τουρκική navtex παραμένει εν ισχύ, μέχρι τις 2 Αυγούστου.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ