ΒΙΝΤΕΟ: Δύο παιδιά σώθηκαν από φωτιά πηδώντας από ύψος 12 μέτρων στην αγκαλιά των διασωστών

Δραματικές ώρες βίωσαν δύο παιδιά στην Γκρενόμπλ όταν το διαμέρισμα που διαμένουν τυλίχτηκε στις φλόγες και οι γονείς τους τα είχαν αφήσει κλειδωμένα μέσα χωρίς κλειδιά για να βγουν. Τα δύο παιδιά, τριών και δέκα ετών, βγήκαν στο περβάζι προσπαθώντας να πάρουν αέρα, ενώ περαστικοί συγκεντρώθηκαν από κάτω φωνάζοντας στα παιδιά να πηδήξουν για να τα πιάσουν. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή προκειμένου να σωθούν. Και έτσι πήραν την απόφαση και πήδηξαν στο κενό από ύψος περίπου 12 μέτρων.

Οι άνδρες από κάτω κατάφεραν να τα πιάσουν στον αέρα και να τα σώσουν χωρίς να υποστούν κανέναν τραυματισμό, εκτός από εισπνοή καπνού από το φλεγόμενο διαμέρισμα. Ένας από τους διασώστες τους, ο 25χρονος φοιτητής Αθουμάνι Γουάλιντ έσπαξε το δεξί του χέρι από την υπερβολική δύναμη με την οποία το ένα από τα παιδιά έπεσε στα χέρια του, αλλά με περηφάνια είπε στην Parisien: “Πράγματι σώσαμε τις ζωές τους”.

Είπε ότι άκουσε τα παιδιά να φωνάζουν και έτρεξε προς το σημείο που είδε τη φωτιά. “Είδα τα δύο παιδιά να ουρλιάζουν. Ήταν στο παράθυρο, στον τρίτο όροφο. Υπήρχε πολύς καπνός, φλόγες, εκρήξεις, ακόμη και μέσα στο κτίριο. Τα παιδιά ήταν φοβισμένα, έκλαιγαν”.

Το μεγάλο ακούστηκε να φωνάζει: “Δεν έχουμε κλειδιά να βγούμε, δεν έχουμε κλειδιά”. Καθώς ο καπνός γινόταν πιο πυκνός και μαύρος, το δεκάχρονο πήρε το μικρότερο αδερφάκι του στα χέρια και το έριξε από το παράθυρο. Μία ομάδα ανδρών ένωσαν χέρια και έπιασαν και τα δύο παιδιά. Άλλος ένας άνδρας υπέστη κάταγμα και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία. Το βίντεο μεταδόθηκε μέσω Twitter σε ολόκληρη τη Γαλλία και ο Γουάλιντ έγινε εθνικός ήρωας.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ