Σύνοδος Κορυφής: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με Κόντε, Κόστα, Σάντσεθ και τους “φειδωλούς”

Νέα συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει επαφές με τους ομολόγους του της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας αλλά και με τους ηγέτες των “φειδωλών”, δηλαδή της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.

Αναφερόμενος στην πορεία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, o Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έγραψε στο twitter: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από την μία έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες υπερασπίζονται τους ευρωπαϊκό όραμα και τους ευρωπαϊκους θεσμούς– και από την άλλη λίγες χώρες, τις λεγόμενες “φειδωλές”».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ