Μις Μαγιό: Έχασε τον τίτλο μετά τη ρατσιστική ανάρτηση στα social media -ΦΩΤΟ

Η άποψή της ότι όλες οι ζωές έχουν σημασία και ότι ο Τζορτζ Φλόιντ μπορεί να μην ήταν και τόσο αθώος κόστισε στην Τζάσμιν Άρτσερ Τζόουνς τον τίτλο της “Μις Μαγιό Μ. Βρετανία“.

Η 23χρονη καλλονή από το Τσέστερ της Μεγάλης Βρετανίας μετακόμισε στο Τέξας λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου πέρυσι. Από τον Μάρτιο είναι σε σχέση με τον Αμερικανό κυνηγό ταλέντων Τοντ Μάρκεϊ, οποίος έχει αυτός τις δικές του απόψεις για το κίνημα το κίνημα Black Lives Matter τις οποίες εκφράζει συχνά μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. Ο Μάρκεϊ που έχει έδρα το Χιούστον του Τέξας, και πέρασε την παιδική του ηλικία στη Νότια Αφρική, φέρεται να είναι υποστηρικτής του Τραμπ, χωρισμένος με δύο παιδιά και να μοιράζεται με την Άρτσερ Τζόουνς τις ίδιες απόψεις για το κίνημα για τις μαύρες ζωές. Ο ίδιος τον προηγούμενο μήνα ανήρτησε μία φωτογραφία από λευκούς διαδηλωτές του κινήματος BLM με τη λεζάντα: “Η λευκή ενοχή είναι πραγματική, το λευκό προνόμιο είναι ένα αριστερό ψέμα. Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα ο ίδιος”.

Η ίδια η Τζάσμιν έχασε τον τίτλο λόγω ανάρτησης στις 3 Ιουνίου αναφορικά με το κύμα διαδηλώσεων που συντάραξαν την υφήλιο μετά τη δολοφονία του Φλόιντ στη Μινεάπολις. “Αυτό τώρα είναι γελοίο. Πρέπει να σταματήσει. ΟΛΕΣ οι ζωές έχουν αξία. Αν δεις τις στατιστικές καλά, περισσότεροι άοπλοι λευκοί έχουν πεθάνει παρά λευκοί τον τελευταίο χρόνο” γράφει μεταξύ άλλων το μοντέλο, που πρόσθεσε: “Ναι, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε ενώ ήταν αθώος αλλά εγώ ακόμη δεν έχω δει ισχυρές αποδείξεις γι αυτό. Υπάρχει υλικό από βίντεο που τον δείχνει να αρνείται να βγει από το αυτοκίνητο κάτι που εγγυάται στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο είναι αναγκαίο για να συλλάβουν το άτομο”. Επίσης, η 23χρονη υπονοεί ότι ο Φλόιντ μπορεί να είχε κάνει και χρήση ναρκωτικών όταν σκοτώθηκε από τον αστυνομικό. Δύο εβδομάδες μετά ο σύντροφός της έκανε την ανάλογη ανάρτηση. ενώ ακολούθησαν κι άλλες. Ο οργανισμός “Miss Swimsuit UK” – Μις Μαγιό Μ. Βρετανία” αφαίρεσε τον τίτλο από την εστεμμένη Τζασμίν διαγράφοντας τα ίχνη της από το site. Πηγή είπε στη Sun ότι η Τζασμίν προσπάθησε να σπρώξει την ανάρτηση κάτω από το χαλί. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οργανισμός άμεσα έκοψε κάθε σύνδεση με την Άρτσερ Τζόουνς καθώς αυτός στηρίζει την εκστρατεία Black Lives Matter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ