Ο Τομ Χανκς περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία του με τον κορονοϊό

Την εμπειρία του με τον κορονοϊό περιέγραψε σε συνέντευξή του στον Guardian ο Τομ Χανκς. Ο Χολιγουντιανός σταρ κόλλησε τον ιό τον Μάρτιο ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία για γυρίσματα. Ο ίδιος και η σύζυγός του Ρίτα Ουίλσον ήταν από τους πιο διάσημους ανθρώπους που κόλλησαν κορονοϊό στην αρχή ρης πανδημίας. Διαγνώστηκαν με κορονοϊό στις 10 Μαρτίου και νοσηλεύτηκαν για τρεις ημέρες. Όπως είπε δεν αντιμετώπισαν άλλες επιδράσεις από την πανδημία μετά την ανάρρωσή τους. “Είμαστε καλά, το δύσκολο ήταν κυρίως δύο εβδομάδες που είχαμε και πολύ διαφορετικές αντιδράσεις και ήταν πολύ περίεργο. Η γυναίκα μου δεν είχε γεύση ούτε μύριζε, αντιμετώπισε σοβαρή ναυτία και είχε πολύ ψηλότερο πυρετό από εμένα. Εγώ είχα φοβερούς πόνους στο σώμα, ήμουν διαρκώς εξαντλημένος και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε περισσότερο από 12 λεπτά. Αυτό βέβαια είναι και η φυσική μου κατάσταση ούτως ή άλλως”.

Όσο για το αν φοβήθηκε, είπε: “Όταν ήμασταν στο νοσοκομείο είπα “είμαι 63, έχω διαβήτη τύπου 2, έχω στεντ στην καρδιά, είμαι “κόκκινη” περίπτωση; Όσο η θερμοκρασία μας δεν κορυφωνόταν και οι πνεύμονές μας δεν είχαν πνευμονία, δεν ανησυχούσαμε. Δεν είμαι άνθρωπος που ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι αν θα δω το τέλος της ημέρας. Είμαι πολύ ήρεμος γι’ αυτό”.

Αναφερόμενος στο πώς χειρίστηκαν οι ΗΠΑ την πανδημία, σημείωσε: “Ω Θεέ μου, έχω πολλά ερωτήματα σχετικά με την επίσημη θέση όπως και με την ατομική επιλογή. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας: να φορά μάσκα, να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής απόστασης και να πλένει τα χέρια του. Ξέρω πως κοινωνικά έχει πολιτικοποιηθεί αλλά δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος χτυπά κάτω το πόδι του και λέει: “δεν θα κάνω αυτό που μου αναλογεί”. Δεν βοηθά αν ο άνθρωπος που είναι επικεφαλής λέει κάτι τέτοιο, πιστεύω. Μεγάλωσα επιζητώντας από τους ηγέτες μου ηρεμία και ενημερωμένη καθοδήγηση και δεν πιστεύω ότι το έχουμε αυτό” επεσήμανε.

Πηγή φωτό: Daniel Dorsa/The New York Times/eyevine

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ