Ισραήλ: Έφτιαξαν μπριζόλα μέσω 3D εκτυπωτή και μόνο… με φυτικά υποκατάστατα – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα νέο προϊόν κατασκευασμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να μιμηθεί ένα εύκολο, γρήγορο και δημοφιλές φαγητό, την μπριζόλα. Χωρίς κανένα ίχνος κρέατος μόνο από φυτικά υποκατάστατα. Το συγκεκριμένο προϊόν παράγει εταιρεία στο Ισραήλ προς όφελος της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη. Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την αληθινή μπριζόλα και υπόσχεται ίδια γεύση, αίσθηση και όψη.

«Η τεχνολογία μας μπορεί να δημιουργήσει τεμάχια μυών, όπως είναι η δομή της αγελάδας και μπορεί να το παράγει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, με χαμηλότερο κόστος και φυσικά είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον» τόνισε ο δ.σ. και συνιδρυτής της Redefine Meat, Εσχάρ Μπεν Σιτρίτ.

Περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι τεράστιες καθώς για την παραγωγή ενός μόνο κιλού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά την διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου.

«Πιστεύω ότι είναι καλό για το περιβάλλον και έτσι δεν θα χρειαστεί πλέον να σκοτώνουμε ζώα. Ακούγεται καλό» πρόσθεσε ο Ντορόν Ζεμούρ, κάτοικος του Ισραήλ.

Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο κρέας αλλά ανησυχούν ταυτόχρονα για τις συνέπειες που έχει η βιομηχανία στο περιβάλλον, η «εναλλακτική αυτή μπριζόλα» λύνει το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ