Λιβύη: Πληροφορίες για «τουρκική πανωλεθρία» σε βομβαρδισμούς – Στον απόηχο της επίσκεψης Ακάρ

Βίντεο από σφοδρούς βομβαρδισμούς μαχητικών αεροσκαφών κατά της στρατηγικής σημασίας αεροπορικής βάσης El-Batuya, που ελέγχεται από τουρκικές δυνάμεις, 100 χλμ νοτιοδυτικά της Τρίπολης, στη δυτική Λιβύη δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο, χωρίς για την ώρα η εχθρική προς την Άγκυρα «ανατολική κυβέρνηση» και ο στρατάρχης Χάφταρ (LNA) να επιβεβαιώνουν ότι ευθύνονται για τις επιδρομές.

«Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα του τουρκικού γερακιού, τα συστήματα ραντάρ και τα συστήματα KORAL EW που αναπτύχθηκαν εκεί καταστράφηκαν », αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν απώλειες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων.

Η ΕΡΤ μεταδίδει πως όπως εκτιμάται, η Πολεμική Αεροπορία του LNA εξαπέλυσε τις αεροπορικές επιθέσεις στον απόηχο της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων Γιάσαρ Γκούλερ, που ήταν στη χώρα για συνομιλίες με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ Σάρατζ.

«Ο τουρκικός στρατός δεν θα τερματίσει ποτέ την παρουσία του στη Λιβύη, στο πλευρό του GNA», ήταν το μήνυμα του Ακάρ. Aπό την πλευρά του Χάφταρ επιβεβαιώνεται πάντως ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «αντεπίθεση».

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ, υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις κατά της τουρκικής παρέμβασης στη Λιβύη, πληθαίνουν στη Βεγγάζη κι άλλες πόλεις.

O ισχυρός της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαφτάρ αρνείται να αναγνωρίσει την Τουρκία ως διαμεσολαβητή στην επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, με επιχείρημα ότι η τουρκική πλευρά δεν είναι ουδέτερη και υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA). Έχει θέσει όρους για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας στη Λιβύη και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του, οι πολιτοφυλακές πρέπει να παραδώσουν όπλα εντός 90 ημερών και η διαδικασία να επιτηρείται από κοινού με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ert.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ