Μπόρις Τζόνσον: Τι σχολίασε για το “αντάρτικο” του πατέρα του και τις διακοπές στην Ελλάδα

Σε αμήχανη θέση βρέθηκε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το “αντάρτικο” του 79χρονου πατέρα του, ο οποίος αψήφησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης και πήρε το αεροπλάνο ώστε μέσω Βουλγαρίας να φτάσει στην Ελλάδα.

Το “αντάρτικο” του Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να διαφημίζει στα social media τις διακοπές του στο υπέροχο εξοχικό που διαθέτει στο Πήλιο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στη Βρετανία. Ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθηκε για το ζήτημα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. “Θεωρώ ότι γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο”, απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον παραχώρησε τη συνέντευξη ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας από αύριο, Σάββατο, και το άνοιγμα των παμπ και των εστιατορίων για πρώτη φορά έπειτα από τρεις και πλέον μήνες. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Οι επικριτές του έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα έπρεπε να ανοίξει αύριο ο χώρος της εστίασης, τα ξενοδοχεία, τα κομμωτήρια και οι κινηματογράφοι, ενώ η αστυνομία έχει διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν ενισχύσεις που θα περιπολούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

“Αύριο θα βρεθούμε στο τρίτο στάδιο του σχεδίου που ανακοίνωσα στις 10 Μαΐου, το οποίο θεωρώ ότι όλοι ή πολλοί αντιλήφθηκαν και τήρησαν πολύ πιστά και πολύ στενά. Και επειδή οι πολίτες τήρησαν το σχέδιο μπορούμε τώρα να ανοίξουμε προσεκτικά και επιφυλακτικά τον τομέα της εστίασης και τον ξενοδοχειακό τομέα αύριο. Και το μήνυμά μου προς τους πολίτες είναι να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση και να φροντίσουν να πάει καλά”, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξουν οι παμπ το Σάββατο ο Τζόνσον απάντησε ότι ήλπιζε πως είναι μια “λογική περίοδος” και ότι αν άλλαζε την ημέρα και επέλεγε την Δευτέρα δεν θα είχε μεγάλη διαφορά και υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη με βάση επιστημονικά στοιχεία. “Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα παιδιά”, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στον βρετανικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ