Τζέφρι Επστάιν: Συνελήφθη η φερόμενη “προαγωγός” κοριτσιών που οργάνωνε τις αποπλανήσεις- ΒΙΝΤΕΟ

Στη σύλληψη της Βρετανίδας συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν, Τζισλέν Μάξγουελ, προχώρησε το FBI. Η κόρη του έκπτωτου μεγιστάνα των Μέσων, Ρόμπερτ Μάξγουελ, κατηγορείται από τα φερόμενα θύματα του Επστάιν ότι εμπλεκόταν στις σκοτεινές του πράξεις και ότι προήγαγε νεαρές γυναίκες στον Έπσταιν.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Μαξγουελ συνελήφθη στο Νιου Χάμσαϊρ με κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση Επστάιν και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Η σύντροφος του Επστάιν φέρεται να προωθούσε κορίτσια σ’ αυτόν, να συμμετείχε ή να οργάνωνε τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του, με την ίδια από την πρώτη στιγμή να αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

Μάλιστα η Τζισλέν Μάξγουελ ήταν εκείνη που το 1999 σύστησε στον Επστάιν τον Πρίγκιπα Άντριου.

Ο Επστάιν, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και για εμπορία ανηλίκων κοριτσιών, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης πέρσι τον Αύγουστο.

Ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι θα γνωστοποιήσει αργότερα σήμερα τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Μάξγουελ, «για τον ρόλο της στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση πολλών ανηλίκων κοριτσιών από τον Τζέφρι Επστάιν.

Σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η Μάγξουελ «δελέασε» τις ανήλικες για να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες Πολιτείες. Γνώριζε καλά ότι εκείνος προτιμούσε ανήλικα κορίτσια και ότι σκόπευε να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, η Μάξγουελ κατηγορείται για έξι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για να δελεάσει ανήλικες να ταξιδέψουν (σε άλλες Πολιτείες) για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό τη συμμετοχή τους σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και για δύο κατηγορίες ψευδορκίας.

Η Μάξγουελ κράτησε χαμηλό προφίλ μετά τον θάνατο του πρώην συνεργάτη της. Ορισμένα από τα θύματα του χρηματιστή υποστηρίζουν ότι εκείνη ήταν που τα προσέγγισε και τα έβαλε στον κύκλο του, όπου τα κακοποιούσαν σεξουαλικά ο ίδιος και οι ισχυροί φίλοι του.

Το 2003, σε ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair, ο Επστάιν φέρεται να είχε δηλώσει ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφός του, ήταν «η καλύτερη φίλη του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ