Η εκδίκηση του Κιμ Γιονγκ Ουν: Ανατίναξε κτίριο επειδή εμφανίστηκαν “βρώμικες” φωτογραφίες της γυναίκας του

Εξοργισμένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τις “βρώμικες, προσβλητικές” φωτογραφίες της συζύγου του σε φυλλάδιο εκστρατείας κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, απάντησε ανατινάσσοντας γραφείο συνδέσμου με τη Νότια Κορέα. Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας θεωρεί για τα φυλλάδια υπεύθυνους αποστάτες του καθεστώτος του που ζουν στη Νότια Κορέα και γι’ αυτό προχώρησε σε αυτήν την επιθετική κίνηση απειλώντας παράλληλα ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση, σύμφωνα με νέες αναφορές.

Τα φυλλάδια μεταφέρθηκαν στα στρατιωτικοποιημένα σύνορα με μπαλόνια, και είναι γνωστή προπαγανδιστική τακτική που οι δύο χώρες χρησιμοποιούν από τον Πόλεμο της Κορέας. Όμως, τα συγκεκριμένα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν στα σύνορα στις 31 Μαΐου, απεικόνιζαν προκλητικά την πρώτη κυρία της Βορείου Κορέας, Ρι Σολ Τζου προκαλώντας την οργή της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται σχόλια του Ρώσου πρέσβη στη Βόρεια Κορέα, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα. “Τα φυλλάδια έφεραν ένα ιδιαίτερο είδος βρώμικης, προσβλητικής προπαγάνδας, που στόχευε στη σύζυγο του ηγέτη της χώρας” είπε ο πρέσβης στο ρωσικό πρακτορείο TASS. Τόνισε πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν υποστεί επεξεργασία σε τόσο χαμηλό επίπεδο που προσέβαλαν το καθεστώς.

Το γραφείο συνδέσμου στην Κεσόνγκ, βόρεια των συνόρων, εξερράγη στις 16 Ιουνίου, ημέρες μετά που η αδερφή του Κιμ, Κιμ Γιο Τζονγκ προειδοποίησε για μια “τραγική σκηνή του άχρηστου γραφείου συνδέσμου Βορρά-Νότου που θα καταρρεύσει πλήρως”. Την επόμενη ημέρα η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει στρατιωτικές ασκήσεις, θα ενισχύσει την ετοιμότητα στις παραμεθόριες περιοχές και θα επαναφέρει τα φρούρια – κινήσεις που αποτελούν τις πιο προκλητικές ενέργειές της στη χερσόνησο από τότε που υπέγραψε συμφωνία με τον Νότο για μείωση της έντασης το 2018.

Πηγή: NY Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ