Η Άγκυρα για την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν: Συμφώνησαν σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας 

«Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν τηλεφωνικά διάφορα θέματα. Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συζήτησαν τη συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια, η οικονομία και οι διμερείς σχέσεις», σημειώνει επίσημα η Άγκυρα υπογραμμίζοντας ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία κατά της νέας πανδημίας του κορονοϊού και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για περαιτέρω συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά από πολλούς μήνες. Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα υπογραμμίζουν ότι αποτελούσε πάγια θέση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία με την Άγκυρα χωρίς αυτό να σημαίνει εκπτώσεις στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ