“Ελεύθερη πτώση” για τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις – Προβάδισμα 14 μονάδων για τον Μπάιντεν

Φαβορί στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των μειονοτήτων και των γυναικών, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν καταγράφει προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Με ποσοστό 50%, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει άνετο προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του (36%), βάσει της δημοσκόπησης που διεξήχθη από τους New York Times και το Siena College.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των γυναικών, των νέων ηλικίας 18-34 ετών και των μειονοτήτων, ιδίως των μαύρων και των ισπανόφωνων Αμερικανών.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει, επίσης, ότι ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει έδαφος έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, των λευκών και των ηλικιωμένων, οι οποίοι βοήθησαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να κερδίσει τις εκλογές του 2016.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος έχει χάσει μεγάλο μέρος της στήριξης που είχε από το εκλογικό σώμα του, το οποίο του καταλογίζει ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, την οικονομική κρίση και την απάντησή του μπροστά στις διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία, που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Εντούτοις, ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών, οι οποίες προβλέπονται για την 3η Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ωστόσο, πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή, με τους New York Times να υπενθυμίζουν ότι το 2016, η Χίλαρι Κλίντον προηγείτο του Ντόναλντ Τραμπ στις πανεθνικές δημοσκοπήσεις, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να νικήσει τις εκλογές.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 17-22 Ιουνίου σε δείγμα 1.337 ψηφοφόρων, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Το περιθώριο λάθους είναι +/- 3%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ