Kayleigh McEnany: Ποια είναι η εντυπωσιακή ξανθιά που βρίσκεται στο πλευρό του Τραμπ – Η πορεία προς τον Λευκό Οίκο

Τον Απρίλιο του 2020 η Κέιλεϊ Μσενάνι έγινε η 31η γραμματέας Τύπου στον Λευκό Οίκο και έτσι όλος ο κόσμος γνώρισε την εντυπωσιακή και εξόχως δυναμική ξανθιά από την Τάμπα της Φλόριντα. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν αλλά και του Χάρβαρντ, ξεκίνησε την καριέρα της στα Μέσα Ενημέρωσης ως παραγωγός στο Fox News και την εκπομπή “Huckabee” του Μάικ Χάκαμπι, πρώην κυβερνήτη του Άρκανσας και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Αργότερα έγινε σχολιάστρια στο CNN. Το 2017 διορίστηκε εθνική εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικανών και στις 7 Απριλίου 2020 διορίστηκε γραμματέας Τύπου στον Λευκό Οίκο υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Το 2012 είχε προωθήσει τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη γέννηση του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στις αρχές της προεδρικής εκλογής του 2016 επέκρινε τον τότε υποψήφιο Τραμπ, αποκαλώντας “ρατσιστικά” τα σχόλιά του για τους Μεξικανούς μετανάστες και δηλώνοντας ότι δεν είναι αυθεντικό να αποκαλείται “Ρεπουμπλικανός”. Ωστόσο, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έγινε ένθερμη υποστηρίκτρια και σχολιάστρια υπέρ του Τραμπ. Στην πρώτη της εμφάνιση στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ως γραμματέας Τύπου πλέον του Τραμπ, όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, υποσχέθηκε ότι δεν θα πει ποτέ ψέματα.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Τάμπα, η Μσενάνι φοίτησε σε καθολικό σχολείο. Σπούδασε διεθνή πολιτική στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον, το Τμήμα Εξωτερικών Υπηρεσιών και συνέχισε στο Σεντ Έντμουντ Χολ, στην Οξφόρδη, όπου διδάχθηκε την πολιτική από τον μέλλοντα Βρετανό υπουργό Εσωτερικό Νικ Τόμας Σίμοντς. Όταν αποφοίτησε από το Τζόρτζταουν, εργάστηκε επί τρία χρόνια στην παραγωγή της εκπομπής του Μάικ Χάκαμπι και αμέσως μετά συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, στη Σχολή Νομικής, προτού πάρει μετεγγραφή για το Χάρβαρντ. Ο Χάκαμπι είχε πει ότι μία από τις αιτίες που η Μσενάνι σπούδασε Νομική ήταν γιατί δεν έβλεπε να έχει δουλειά στο Fox σύντομα. Στη Νομική στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κατετάγη στις αριστούχες του 1% του τμήματός της και βραβεύτηκε γι’ αυτό παίρνοντας και υποτροφία. Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 2016. Ως φοιτήτρια εργάστηκε ως εκπαιδευόμενη σε αρκετούς πολιτικούς, αλλά και στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου όπου έγραφε τα δελτία Τύπου. όσο ήταν φοιτήτρια στη Νομική Σχολή πληρωνόταν ως πολιτική σχολιάστρια του CNN. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι αρχικά δεν ήταν υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, και όμως τον στήριξε στην προεδρική εκλογή το 2016. Στις αρχές του 2015, τον επέκρινε λέγοντας στο CNN και στο Fox ότι ο “Ταμπ παρουσιάζει τον εαυτό του ως σόουμαν” και πως ήταν “ατυχές” και “μη αυθεντικό” να αποκαλεί τον εαυτό του Ρεπουμπλικανό. Παράλληλα, είπε ότι οι δηλώσεις του για τους Μεξικανούς μετανάστες είναι “ρατσιστικές”. Άρχισε να στηρίζει τον τότε υποψήφιο πρόεδρο όταν ο Δημοκρατικός και συνεργάτης της στη νομική εταιρεία Μάικλ Μαρκαντόνιο τη συμβούλευσε ότι “ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο υποψήφιός σας” και πως “αν μια έξυπνη, νέα, ξανθά απόφοιτος του Χάρβαρντ” θα ‘ήθελε “να βγει στην τηλεόραση και να κάνει καριέρα ως ειδική επί των πολιτικών θα ήσουν αρκετά σοφή να τον στηρίξεις από την αρχή”.

Σύμφωνα με τον “Guardian”, την άκουσε τη συμβουλή του, και στις 5 Αυγούστου 2017 έφυγε από τη θέση της στο CNN. Την επόμενη ημέρα παρουσίασε ένα 90λεπτο webcast στην προσωπική σελίδα του Τραμπ στο facebbok, εκεί όπου εξήρε από την αρχή μέχρι το τέλος τον πρόεδρο λέγοντας ότι έφερε τις “αληθινές ειδήσεις” στον αμερικανικό λαό. Ο Χάκαμπι τη χαρακτήρισε ως “σχολαστική ερευνήτρια” και “εξαιρετικά προετοιμασμένοι”. Σχολιαστής στο CNN και φιλελεύθερος ακτιβιστής που είχε συνεργαστεί μαζί της είχε πει “μπορεί κάποιοι να την παίρνουν ελαφρά αλλά το μετανιώνουν μετά”. Η Μσενάνι ήταν κοντά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από τα χρόνια του κολεγίου, ενώ ανήκε σε όσους προώθησαν θεωρίες συνωμοσίας το 2012 σχετικά με τη γέννηση του Ομπάμα. Στις 7 Αυγούστου 2017 η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή την όρισε εθνική της εκπρόσωπο ενώ στήριξε τις δηλώσεις του Τραμπ κατά καιρούς, παρόλο που χαρακτηρίζονται λανθασμένες αρκετές φορές. ,

Αφού ο Μαρκ Μέντοους αντικατέστηκε στον Μικ Μουλβάνεϊ ως προσωπάρχης στον λευκό Οίκο, τον Απρίλιο του 2020, η πρώτη του αλλαγή ήταν να προσλάβει τη Μσενάνι στη θέση του γραμματέα του Λευκού Οίκου. Και ενώ την 1η Μαΐου, στην πρώτη της ενημέρωση δεσμεύτηκε ότι ποτέ δεν θα πει ψέματα στους δημοσιογράφους, πολλά φιλελεύθερα έντυπα και μέσα ενημέρωσης την κατηγόρησαν ότι υπέπεσε σε πολλούς εσφαλμένους ισχυρισμούς στην ίδια ενημέρωση ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει με σθένος κάθε δήλωση του Τραμπ.

Η Μσενάνι είναι παντρεμένη με τον Σον Γκιλμάρτιν, πίτσερ της ομάδας μπέιζμπολ Tampa Bay Rays, από τον Νοέμβριο του 2017. Έχουν μία κόρη την Μπλέικ που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε μετάλλαξη του γονιδίου BRCA, εξαιτίας του οποίου αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού, η Κέλεϊ Μσενάνι υπεβλήθη προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή το 2018.

Με πληροφορίες από τη Wikipedia.org, Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ