Σάλος στη Βουλγαρία με τον Μπορίσοφ – Το πιστόλι, τα 500ευρα και οι ράβδοι χρυσού

Σάλος ξέσπασε στη Βουλγαρία μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να έχει στο κομοδίνο του πιστόλι, ενώ το συρτάρι του ήταν γεμάτο με χαρτονομίσματα των 500ευρω και πλάκες χρυσού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσοφ αμφισβήτησε την εγκυρότητα των φωτογραφιών με μια εξαίρεση. Αυτή στην οποία εμφανίζεται όρθιος, που είχε δημοσιευτεί λίγα χρόνια πριν.

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, είπε ότι έχει γίνει στόχος επιθέσεων μέσω παραποιημένων στοιχείων και κατηγόρησε τον – πολιτικό του αντίπαλο -πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ ότι τον κατασκοπεύει με drone και τράβηξε φωτογραφίες.

Την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα βγήκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται μια φωνή, που μοιάζει με τη δική του, να βρίζει αξιωματούχους και να μιλά με βεβαιότητα για τις μελλοντικές κινήσει της γενικής εισαγγελίας για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δέχεται τις επιθέσεις επειδή οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να τον νικήσουν στις κάλπες και επειδή βρίσκεται στοχεύει στην ένταξη τη Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ