Μυστήριο στην Ελβετία: Άφαντος ο επιβάτης που ξέχασε μπάρες χρυσού αξίας 200.000 ευρώ σε τρένο

Το μυστήριο που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 συνεχίζεται στην Ελβετία. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν σε τρένο, το οποίο κατευθυνόταν στη Λουκέρνη, ράβδοι χρυσού αξίας 200.00 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν ζυγίζουν περίπου 3,45 κιλά, ενώ ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει βρεθεί ακόμα, παρά τις «εκτεταμένες έρευνες» που έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Ελβετία είναι συνηθισμένο να γίνονται αγορές σε παντοπωλείο με “μεγάλα” χαρτονόμισμα (1.000 φράγκων), καθώς η χώρα προσελκύει εκείνους που δεν επιθυμούν να υπάρχουν στοιχεία για τις συναλλαγές τους. Μάλιστα τα τελευταία δέκα χρόνια που το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο έχει ενισχυθεί, η χώρα έχει προσελκύσει και εκείνους που διαθέτουν χρυσό.

Οι ράβδοι χρυσού, που βρέθηκαν σε βαγόνι πρώτης θέσης, έχουν κατασχεθεί από τον εισαγγελέα. Ο ιδιοκτήτης τους έχει προθεσμία πέντε χρόνων για να αποδείξει την ιδιοκτησία του, προκειμένου να τις ανακτήσει. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εισαγγελέα δεν έχει υποβληθεί ακόμα κανένα αίτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ