Κορονοϊός: 49 νέα κρούσματα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 57 την προηγουμένη.

Κατά το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας, τα 39 από τα νέα κρούσματα ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Τα 36 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο. Πρόκειται για αριθμό ακριβώς ίσο με αυτόν που ανακοινώθηκε χθες και επίσης ίσο με τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην κινεζική πρωτεύουσα αφότου οι αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 10 νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια, από εννέα μία ημέρα νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε συνολικά 83.181. Επίσημα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 4.634, αμετάβλητος για εβδομάδες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ