Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συμβολική κίνηση αγάπης προς τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο -ΦΩΤΟ

Τα 99 του χρόνια γιορτάζει ο πρίγκιπας Φίλιππος και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τα γιόρτασαν δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σπάνιο πορτρέτο της βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου. Το ζευγάρι στέκεται πλάι πλάι στον κήπο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου περνά την καραντίνα.

Όμως η βασίλισσα βρήκε και έναν ιδιαίτερο τρόπο να ευχηθεί στον σύζυγό της και να του δείξει την αφοσίωση και την αγάπη της. Στο επίσημο πορτρέτο των 99 του χρόνων όπου ποζάρει στο πλευρό του φορά στο πέτο της μία καρφίτσα με διαμάντια σε σχήμα καρδιάς, Cullinan V, που ανήκε στη γιαγιά της, βασίλισσα Μέρι, σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου του Ε’ και είναι ένας βασιλικός θησαυρός.

Το κεντρικό κομμάτι της καρφίτσας είναι ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς 18.8 καρατίων το οποίο κόπηκε από το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ, το διαμάντι Cullinan 3.106 καρατίων. Η βασίλισσα έχει φορέσει τη διαμαντένια καρφίτσα της σε αρκετές επίσημες υποχρεώσεις της, όπως στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το 2018 όταν κάθισε στην πρώτη σειρά στο πλευρό της εκδότριας της Vogue, Αν Γουίντουρ.

Το διαμάντι Cullinan βρέθηκε το 1905, σε ένα ορυχείο της Νοτίου Αφρικής, κατά λάθος στη διάρκεια μιας καθιερωμένης επιθεώρησης για νάρκες. Ονομάστηκε διαμάντι Cullinan από τον ιδιοκτήτη του ορυχείου, Thomas Cullinan. Το διαμάντι στάλθηκε στην Ευρώπη και το 1908 οι Asscher and Co. του Άμστερνταμ έκοψαν με επιτυχία το διαμάντι σε 9 μεγάλες πέτρες (η καθεμία δόθηκε σε έναν αριθμό) και πολλά μικρότερα λαμπρά. Αν και μέρος του διαμαντιού παρουσιάστηκε στον βασιλιά Έντουαρντ VII, οι άλλες πέτρες διατηρήθηκαν από τον Asscher. Το 1910 οι υπόλοιπες πέτρες αγοράστηκαν από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και δόθηκαν στη βασίλισσα Μαίρη ως δώρο στέψης. Το Cullinan V Diamond έχει σχήμα καρδιάς και ζυγίζει 18,8 καράτια. Κατασκευάστηκε σε καρφίτσα και χρησιμοποιήθηκε από τη βασίλισσα Μαίρη σε ένα σμαραγδένιο στολίδι ως καρφίτσα, και ως κεντρικό κομμάτι σε διάφορες τιάρες και κορώνες. Μετά τον θάνατό της το 1953, η βασίλισσα Ελισάβετ κληρονόμησε την καρφίτσα που τη φορά συχνά, συμπεριλαμβανομένου του γάμου της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ