Εξαφάνιση Μαντλίν: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Γερμανό ύποπτο – Ήταν οι φίλοι του που τον κατέδωσαν;

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον 43χρονο Γερμανό έγκλειστο που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 13 χρόνια απότο πορτογαλικό θέρετρο όπου παραθέριζε με την οικογένειά της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ονομάζεται “Κρίστιαν Μπ”, ενώ ήταν οι φίλοι του που τον κατέδωσαν στην αστυνομία στην οποία είπαν ότι ο ίδιος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να βιάζει τουλάχιστον δύο γυναίκες. Ο 43χρονος καταδικασμένος παιδόφιλοςέχει μακρά ιστορία με σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών. Είχε φθάσει στο Αλγκάρβε δώδεκα χρόνια πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007. Διακινούσε ναρκωτικά, διερρήγνυε εξοχικές κατοικίες και έκλεβε τουρίστες. Φυλακίστηκε πέρυσι για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο θέρετρο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Το περιστατικό αυτό συνέβη 18 μήνες πριν από την εξαφάνιση της 3χρονης από το κρεβάτι της. Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε στη Γερμανία για την επίθεση στην Αμερικανίδα συνταξιούχο τον Σεπτέμβριο του 2005 στην Πραΐα ντα Λουζ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Braunschweiger Zeitung από το Μπράουνσβαϊγκ όπου δικάστηκε ο άνδρας. Σημειώνεται ότι σχεδίασε τον βιασμό αφού εισέβαλε στο κατάλυμα της γυναίκας φορώντας μάσκα και οπλισμένος με σχοινί για να τη δέσει. Της έδεσε τα μάτια, τη χτύπησε με ένα μεταλλικό κομμάτι προτού τη βιάσει και την κλέψει, ενώ τα μαλλιά του που έμειναν στο σημείο οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του. Το θύμα του είχε πει στους αστυνομικούς “απόλαυσε να με βασανίζει”. Εκείνος αρνήθηκε την επίθεση αλλά οι φίλοι του πήγαν στην αστυνομία και είπαν ότι έπεσαν στα χέρια τους βίντεο από αυτόν να βιάζει άλλες γυναίκες και δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι αυτές ήταν αληθινές σκηνές, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.

Η γερμανική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε φθάσει στο Αλγκάρβε το 1995 όταν ήταν 18 χρονών, ενας κοινός προορισμός για εφήβους από τη Γερμανία. Έζησε επί 12 χρόνια σε ένα αγροτόσπιτο έξω από την Πραΐα ντα Λουζ, λέγοντας στην οικογένεια εκεί ότι εργαζόταν στην τροφοδοσία και άλλες δουλειές, όταν στην πραγματικότητα πουλούσε κάνναβη, διακινούσε ναρκωτικά και διερρήγνυε εξοχικά σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων. Εβδομάδες προτού εξαφανιστεί η Μάντι μετακόμισε σε ένα τροχόσπιτο ο οποίο μετέφερε στο θέρετρο απ’όπου εξαφανίστηκε το κοριτσάκι. Επίσης, είχε και μια τζάγκουαρ του 1993 με γερμανικές πινακίδες την οποία μεταβίβασε σε άλλο άτομο στη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες από την εξαφάνιση της Μάντι αλλά συνέχισε να το οδηγεί ο ίδιος, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ. Ο ύποπτος μετά επέστρεψε στη Γερμανία όπου φυλακίστηκε για εμπόριο ναρκωτικών σε θέρετρο της Βόρειας Θάλασσας και αργότερα “καταδικάστηκε πολλές φορές σε ποινή φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο παρελθόν”, είπε ο Κρίστιαν Χοπ,επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μετά που απελευθερώθηκε από τη φυλακή, φέρεται να ταξίδεψε στην Ιταλία αλλά πέρυσι συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον βιασμό το 2005 της Αμερικανίδας τουρίστριας στην Πορτογαλία. Εδώ και εφτά μήνες εκτίει την ποινή της φυλάκισης 7 ετών αλλά κάνει έφεση λέγοντας ότι η έκδοσή του ήταν παράνομη.

Αυξάνονται οι προοπτικές ο ύποπτος που άρπαξε τη Μάντι, να έχει περάσει 12 χρόνια στην Πορτογαλία διαπράττοντας σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα και άλλα σχετιζόμενα με ναρκωτικά χωρίς ποτέ να συλληφθεί.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ