Τζορτζ Φλόιντ: Η Νέα Υόρκη οχυρώνεται μετά τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Με αυξημένη ιδιωτική ασφάλεια και φρουρούς με Κ9 απαντούν μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα της Νέας Υόρκης στους διαδηλωτές που έχουν διάθεση να συνεχίσουν τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολις.

Το θρυλικό Saks Fifth Avenue συγκεκριμένα οχυρώθηκε τοποθετώντας ξύλινη επένδυση στις τζαμαρίες του, συρμάτινο περίφραγμα και άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας με τη συνοδεία βελγικών μαλινουά, γερμανικών ποιμενικών και πιτ μπουλ, προκειμένου να κρατήσει τους επίδοξους κλέφτες μακριά από το εμπόρευμά του. Η ενίσχυση της ασφάλειας αποφασίστηκε μετά τη λεηλασία του πολυκαταστήματος Macy’s στη θρυλική πλατεία Χέραλντ. Οι φρουροί ασφαλείας θα περιπολούν μαζί με τα περίπου 7 σκυλιά που είναι ειδικά εκπαιδευμένα στην περίμετρο του καταστήματος ώστε να απομακρύνουν όποιους επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ και να βανδαλίσουν ή να λεηλατήσουν μαγαζιά.

Ένας άνδρας της ιδιωτικής φύλαξης είπε “ελπίζουμε να μην εμφανιστούν και όλα να κυλήσουν ομαλά. Τα σκυλιά δεν είναι φιλικά”. Παράλληλα, το Saks νοίκιασε και τέσσερις τεράστιους προβολείς συνολικού κόστους περίπου 16.000 δολαρίων ώστε να φωτίσει τους δρόμους γύρω από το κατάστημα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει πρόσβαση σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις ταράτσες του Saks και άλλων καταστημάτων ειδών πολυτελείας στην Πέμπτη Λεωφόρο και σχεδιάζει να καταγράφει τις κινήσεις στη διάρκεια της νύχτας . Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα περιπολούν στην περιοχή καθώς αυξάνονται τα φαινόμενα βίας και λεηλασιών.

Πηγή: NY Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ