Τον “χαβά” της η Τουρκία: Νέοι προκλητικοί χάρτες με… εξαφανισμένο το Καστελλόριζο – ΦΩΤΟ

Δύο χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσίευσε ο διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτζιγιές στο Twitter. Στην ουσία παρουσιάζει τις περιοχές όπου σχεδιάζει η Άγκυρα να προχωρήσει σε γεωτρήσεις, δηλ. εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, στον έναν χάρτη «φαίνεται η τουρκική υφαλοκρηπίδα με τις συντεταγμένες της όπως κατατέθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη».

Ο δεύτερος χάρτης παρουσιάζει τις θεωρίες των Τούρκων για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου διεκδικεί πολλά θαλάσσια οικόπεδα της Λευκωσίας, ενώ δεν υπολογίζει την Ρόδο, την Κρήτη και «εξαφανίζει» το Καστελλόριζο. Σύμφωνα με τους χάρτες η Τουρκία θεωρεί δικά της νησιά την Κάσο και την Κάρπαθο.

Μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην οποία σημειώνεται πως η Άγκυρα “δεν θα κάνει πίσω και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, χωρίς καμία υποχώρηση”. Επίσης τονίζεται η στήριξη της Τουρκίας στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ