Σάλος με διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου για την “Οθωμανική Κρήτη” – BINTEO

Διαφήμιση ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Αυστραλία καλεί ταξιδιώτες να απολαύσουν μια εκδρομή στην οθωμανική Κρήτη. Η καμπάνια προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Ομογένειας όπως και της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας. Ταξιδιωτική πλατφόρμα διαφήμιζε πακέτα διακοπών στην οθωμανική Κρήτη μεταξύ άλλων, πλημμυρίζοντας την εν λόγω σελίδα με τις κατάλληλες πληροφορίες. Πώς θα πάρουν αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ηράκλειο της οθωμανικής Κρήτης αλλά και χρήσιμες οδηγίες για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί.

Ο Σπύρος Αλατζάς γενικός διευθυντής του Radio Hellas, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε πως “οι δημοσιογράφοι μας το πρωί αντιλήφθηκαν ότι έγινε αυτή η θα πούμε προπαγάνδα. Δεν υπάρχει θέμα. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Ήταν λάθος; Αμφιβάλλουμε., αλλά πάντα υπάρχουν αυτά από την Τουρκία. Ξέρουμε πολύ καλά την τακτική”.

“Θεωρήσαμε πολύ προσβλητικά όλα αυτά που βλέπαμε στις οθόνες μας και ποικιλία αντιδράσεων εντός κι εκτός Αυστραλίας. Λάβαμε ένα email κι εμείς από την ίδια την εταιρεία που μας ζήτησε εγγράφως συγγνώμη, μια εξήγηση ότι οφείλει το πρόβλημα σε τεχνικό ζήτημα” σημείωσε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας. Η εταιρεία επικαλέστηκε τεχνικό λάθος, ενώ οι φορείς του Ελληνισμού να έχουν ήδη ξεκινήσει νομική διαδικασία ενάντια στη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα που εταιρείες της έχουν έδρα στην Αυστραλία, στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

“Η προκλητική ανάρτηση της διαδικτυακής τουριστικής πλατφόρμας “Rome to Rio” προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομογένειας. Φορείς του Ελληνισμού εδώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενημέρωσαν την κυβέρνηση τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο”, υπογράμμισε ο Δημήτρης Ματθαίος, δημοσιογράφος στο “Ελλάς Μελβούρνης”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ