Τζορτζ Φλόιντ: 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα – Καρέ καρέ η δολοφονία του – ΒΙΝΤΕΟ

Με σύνθεση του υλικού από τα βίντεο των περαστικών και τις κάμερες ασφαλείας οι Νew York Times δημιούργησαν ένα βίντεο όπου καταγράφονται καρέ καρέ τα τελευταία 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της ζωής του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολις, στις 25 Μαΐου.

Ένας υπάλληλος παντοπωλείου κάλεσε την Άμεσο Δράση κατηγορώντας τον Φλόιντ ότι αγόρασε τσιγάρα με πλαστό 20δόλαρο. Δεκαεπτά λεπτά μετά που είχε φθάσει το πρώτο περιπολικό, ο Φλόιντ κείτεται αναίσθητος και καρφωμένος στο έδαφος από τρεις αστυνομικούς, χωρίς ίχνος ζωής μέσα του.

Οι New York Times συνδυάζοντας βίντεο από περαστικούς και κάμερες ασφαλείας, και εξετάζοντας επίσημα έγγραφα και συμβουλές από ειδικούς, ανακατασκεύασαν με λεπτομέρεια τα λεπτά που οδήγησαν στον θάνατο του Φλόιντ.

Στο βίντεο απεικονίζονται ολοφάνερα οι αστυνομικοί να προβαίνουν σε ενέργειες που παραβιάζουν τις πολιτικές της αστυνομίας της Μινεάπολις και που απέβησαν θανατηφόρες για τον 46χρονο καθώς εκλιπαρούσε να πάρει ανάσα ενώ οι περαστικοί τους ζητούσαν βοήθεια. Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις απέλυσε τους τέσσερις εμπλεκόμενους στο επεισόδιο περιστατικό και την Παρασκευή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά του Ντέρεκ Σόβιν, του αξιωματικού που κράτησε καρφωμένο κάτω από το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ ενώ δεν μετακινήθηκε παρά τις εκκλήσεις του υπό προσαγωγή άνδρα. ακόμη και όταν έχασε τις αισθήσεις του, ένα ολόκληρο λεπτό προτού φθάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ