Κορονοϊός: Πάνω από 155.000 τα κρούσματα στο Περού

Το Περού, η χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού, ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο των 155.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, καθώς κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ, 7.386 νέα σε 24 ώρες.

«Υποβάλαμε σε τεστ πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους» αφότου εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, την 6η Μαρτίου, και «οι 155.671 διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί», ανακοίνωσε ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα, που εκφράστηκε την 76η ημέρα επιβολής των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 4.371 στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς άλλοι 141 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 σε 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Η αύξηση καταγράφηκε ενώ οι περουβιανές αρχές διατείνονται ότι σταθεροποιούν την επιδημιολογική κατάσταση.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τεράστιες. Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς τον περιορισμό της επιδημίας (…) και της σταδιακής επανέναρξης των δραστηριοτήτων μας, όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι πολίτες», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Βισκάρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ