Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν – Επίθεση μετά θάνατον στην καλλονή Zάρα Αμπίντ – ΦΩΤΟ

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση πραγματοποιούν συντηρητικοί του Πακιστάν εναντίον της Ζάρα Άμπιντ, κορυφαίου μοντέλου της χώρας,. που φέρεται να είναι ανάμεσα στους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας στο Καράτσι την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ζάρα αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο της και στην υποκριτική, ενώ κατέκτησε τις πασαρέλες της χώρας, έχοντας συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σχεδιαστές και διαγράφοντας λαμπερή καριέρα στον χώρο της μόδας. Τον Ιανουάριο κέρδισε τον τίτλο της “καλύτερης γυναίκας μοντέλου” στα βραβεία Hum Styles και είχε μπροστά της λαμπερό μέλλον.

Λόγω της καριέρας της, τώρα ακόμη και μετά θάνατο, στοχοποιήθηκε από διάφορους συντηρητικούς χρήστες του διαδικτύου που βγάζουν όλο το μένος τους εναντίον της 28χρονης καλλονής, λέγοντας ότι σκοτώθηκε για τιμωρία λόγω του βίου της καθώς δεν ζούσε σύμφωνα με τους νόμους της θρησκείας τους και του Αλλάχ. Την κατηγορούν ότι διήγε ανήθικο βίο και θεωρούν πως δικαίως σκοτώθηκε στην αεροπορική τραγωδία. Αρχικά διαδόθηκε ότι ήταν ανάμεσα στους επιζώντες, αλλά ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Ο αδερφός της εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με τα Μέσα. Επίσης, οι λογαριασμοί της σε Instagram, Twitter και Facebook διαγράφηκαν ώστε να μην συνεχίζεται αυτή η επίθεση εναντίον της Ζάρα. Στη συντηρητική πακιστανική κοινωνία, οι γυναίκες πρέπει να είναι σεμνές και αυτές που εκτίθενται σε δημόσια θέα δέχονται σφοδρή κριτική και επιθέσεις στα social media.Όταν άρχισε να διαδίετι η πληροφορία ότι η Ζάρα ήταν ανάμεσα στους νεκρούς της τραγωδίας, εκατοντάδες σχόλια αναρτήθηκαν στα social media αμφισβητώντας την ηθική και την πίστη της στις ισλαμικές πρακτικές, από διάφορους ριζοσπαστικούς. Κάποιοι έγραφαν ότι πλέον θα τιμωρηθεί μετά θάνατον για τις επιλογές της. Φωτογραφίες όπου ήταν ντυμένη με αποκαλυπτικά -για το Πακιστάν- ρούχα αναρτήθηκαν διαδικτυακά ως παραδείγματα της αμαρτωλής συμπεριφοράς της.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: “Ο Αλλάχ δεν θέλει γυναίκες που επιδεικνύουν μέρη του σώματός τους στον καθένα και ο παράδεισος είναι μόνο για αγνούς άνδρες και αγνές γυναίκες “. Στο όνομα της ηθικής ή της θρησκείας γυναίκες μπορούν να δεχθούν κακοποίηση ή ακόμη και βιασμό ή απειλές θανάτου online.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ