Κορονοϊός: Χαμός σε μπαρ στο Λονγκ Άιλαντ – Δεκάδες χωρίς μάσκες και τήρηση αποστάσεων – ΦΩΤΟ

Μπαρ στο Λονγκ Άιλαντ έχει τεθεί στο στόχαστρο των Αρχών καθώς το σαββατοκύριακο επέτρεψε σε δεκάδες θαμώνες του να βρεθεί στους χώρους του χωρίς να τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή η χρήση μάσκας ή η τήρηση αποστάσεων. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media καταγράφονται δεκάδες άνθρωποι, την Παρασκευή το βράδυ, να συγχρωτίζονται και να συνωστίζονται απολαμβάνοντας το ποτό τους και τη μουσική. Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει “όλοι διψούν τόσο πολύ! πάμε!” καθώς οι θαμώνες αδειάζουν τις μπίρες τη μια μετά την άλλη. “Επιτέλους επιστροφή στην κανονικότητα’ φώναξε κάποιος άλλος, μέρες που οι ΗΠΑ μετρά περισσότερους από 100.000 νεκρούς από τον κορονοϊό και ενώ ακόμη υπάρχουν περιοριστικές εντολές.Η αστυνομία της Κομητείας Σάφολκ έλαβε αρκετές κλήσεις με πολίτες να διαμαρτύρονται ότι οι ιθύνοντες του μπαρ δεν τηρούν τις εντολές του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, αλλά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα. Οι εκπρόσωποι του μπαρ απολογήθηκαν σε ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο τονίζοντας ότι στο μέλλον θα τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και στη συνέχεια διέγραψαν τη σελίδα.

Ο συνιδιοκτήτης του κλαμπ είπε ότι οι πελάτες ήρθαν μέσα επειδή έβρεχε και πως οι περισσότεροι ήταν ιδιοκτήτες σκαφών τις οποίες είχαν δέσει στη μαρίνα και ήρθαν να παραγγείλουν γεύματα για έξω. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ίσως το πλήθος φερόταν ανάρμοστα γιατί αγωνιούσαν για κοινωνικοποίηση.

Σε συνέντευξη Τύπου η κορυφαία βοηθός του κυβερνήτη Μελίσα ΝτεΡόσα έριξε τα “βέλη” της κατά των πελατών χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους “ανόητες” επισημαίνοντας ότι δεν ακολουθούσαν το πρωτόκολλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ