Κορονοϊός: Στους 335 οι θάνατοι στη Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 12 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 1.658 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δεδομένα που ανεβάζουν τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 335 νεκρούς επί συνόλου 31.721 κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα προβλέπει ότι η κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού θα καταγραφεί εντός του Μαΐου κι έχει επεκτείνει την καραντίνα που επιβάλλει σε πάνω από 30 περιοχές, κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο.

Το υπουργείο Άμυνας της Χιλής ανακοίνωσε ότι την υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλλουν στελέχη της αστυνομίας και του στρατού ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού θα αντιμετωπίζουν βαρύτερα πρόστιμα και βαρύτερες ποινές.

Η κυβέρνηση της Χιλής συνεχίζει να επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει διακοπεί, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα που δεν θεωρείται απολύτως αναγκαία έχει ανασταλεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Xinhua

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ