Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας η γέννηση του μικρού Όσκαρ – Η προσγείωση και ο κορονοϊός – ΦΩΤΟ

Επέστρεφε με πτήση της Ryanair στη Βρετανία έπειτα από διακοπές στην Τενερίφη όταν την έπιασαν πόνοι δέκα εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η Λόρεν ΜακΛιν έφερε στη ζωή τον γιο της Όσκαρ υπό τις πλέον δραματικές συνθήκες στις αρχές Μαρτίου, ενώ η περιπέτειά τους ολοκληρώθηκε μόλις στο τέλος Απριλίου, όταν και επέστρεψαν σπίτι τους στο Μπίρμινγχαμ.

Η 28χρονη ένιωσε ωδίνες τοκετού στη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στις 5 Μαρτίου. Ωστόσο, την προειδοποίησαν ότι αν γεννούσε εν πτήσει το μωρό της δεν θα επιβίωνε. Τότε ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Πορτογαλία, στο Φάρο, όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και γέννησε τον γιο της. Ωστοσο, μετά έπρεπε να περάσουν εβδομάδες χωρίς να τον δει λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στη MailOnline, η γυναίκα είπε: “Ήταν ένα πράγματι ένα μοναδικό ταξίδι και φυσικά τρομοκρατήθηκε ότι ο Όσκαρ δεν θα τα κατάφερνε. Προτού συμβούν όλα αυτά είχαμε πει με τον φιλο μου ότι μας άρεσε το όνομα Όσκαρ. Αλλά σκεφτήκαμε ότι ήταν πρέπον δεδομενης της δραματικής γέννησής του που έμοιαζε βγαλμένη από ταινία Χόλιγουντ”.

Η Λόρεν ήταν στην τελευταία ημέρα διακοπών με τον φίλο της Τζέικ Γουόρντ, τη μητέρα της, την αδερφή της και τον γαμπρό της όταν άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Αφού ήταν μόλις 30 εβδομάδων θεωρήθηκε ασφαλές να ταξιδέχει στην Τενερίφη για μία εβδομάδα διακοπών προτού γεννήσει το πρώτο της παιδί. Μία ημέρα πριν επιστρέψουν σπίτι δεν αισθανόταν πολύ καλά και ένας γιατρός στο ξενοδοχείο της είπε ότι μάλλον είχε πάθει μόλυνση από το νερό. Της έδωσε αδεια να ταξιδέψει αλλά στη διάρκεια της πτήσης η Λόρεν είπε ότι άρχισε να έχει διαστολές. “Πήγα στην τουαλέτα και αισθάνθηκα το κεφάλι του μωρού να βγαίνει. Ήξερα ότι ήταν πολύ σοβαρό και η μητέρα μου ήταν μαζί στην τουαλέτα και μου είπε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι. Πίστευα ότι θα γεννήσω στο αεροπλάνο”.

Τα μέλη του πληρώματος αναζήτησαν γιατρό ανάμεσα στους επιβάτες αλλά δεν βρήκαν κάποιον. Μία μία που ήταν στην πτήση προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. “Η Άντζελα με εξέτασε και είπε ότι αν το μωρό γεννιόταν στην πτήση θα πέθανε. Ήταν φανταστική, δεν έχω λόγια να την ευχαριστήσω. Το πλήρωμα έφερε οξυγόνο αλά η μάσκα θα ήταν πολύ μεγάλη για ένα πρόωρο μωρό. Η μαία ήταν εκπληκτική, και μου είπε να μην σπρώχνω γιατί το μωρό δεν μπορούσε να γεννηθεί. Είχα τρομοκρατηθεί και θάθε γορά που είχα διαστολή έπαιρνα βαθιές ανάσες. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να γεννήσω γιατί δεν ήθελα να χασω τον γιο μου”.

Ξάπλωσε πάνω σε σακούλες σκουπιδιών στο πίσω μέρος του Boeing 737 ενώ ο πιλότος έκανε παράκαμψη και προσγείωσε το αεροσκάφος στο Φάρο. Στο σημείο βρισκόταν ασθενοφόρο που παρέλαβε τη γυναίκα. Λεπτά μετά που έφθασε στο νοσοκομείο γέννησε τον γιο της.

Το μωρό ήταν πολύ ικρό και έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα πρόωρων νεογνών ενώ η γυναίκα υπεβλήθη σε επέμβαση για να καθαρίσουν τον πλακούντα. Ωστόσο, η γέννηση του όσκαρ συνέπεσε με την καραντίνα στην Πορτογαλία για τον κορονοϊό και έτσι η Λόρεν μπορούσε να βλέπει τον γιο της μία φορά την ημέρα στις έξι εβδομάδες που παρέμειναν στο νοσοκομείο. Επτά εβδομάδες μετά επέστρεψαν σπίτι τους ευτυχείς και υγιείς με ιατρικό ελικόπτερο όπου ήταν παρόντες γιατρός και νοσοκόμα για να παρακολουθούν τον μικρούλη.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ