Κορονοϊός-Ιρλανδία: Στη “μαύρη αγορά” το κούρεμα – Τετραπλασιάστηκε η… ταρίφα

Στη μαύρη αγορά έχει βγει ένα κούρεμα στην Ιρλανδία, εκεί όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα κομμωτήρια θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Ιουλίου. Και ενώ οι κομμώτριες χρέωναν το κούρεμα 40-50 ευρώ, πλέον τετραπλασίασαν την αμοιβή τους, η οποία αγγίζει πλέον τα 200 ευρώ.

Η πρόεδρος της ιρλανδικής ομοσπονδίας κομμωτών είπε ότι οι άνθρωποι προτίθενται να πληρώσουν έως και τέσσερις φορές περισσότερο για την κόμμωσή τους την περίοδο του κορονοϊού. “Οι άνθρωποι απλώς δεν είναι προετοιμασμένοι να περιμένουν τόσο πολύ” είπε η Ντανιέλ Κένεντι σε εκπομπή του RTÉ.

“Τα κομμωτήρια είναι υπό τεράστια πίεση γιατί υπάρχει φόβος ότι οι ιδιοκτήτες θα καταρρεύσουν και τώρα απλώς θα προσπαθήσουν να φροντίσουν τους πελάτες τους”. Η Ομοσπονδία θέλει να προτείνει πρακτικά μέτρα στην κυβέρνηση ώστε να μεταφέρει την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων στη φάση τρία, που έχει προσδιοριστεί χρονικά για το τέλος Ιουνίου, είπε η Κένεντι η οποία πρόσθεσε ότι τα κομμωτήρια είναι αποστειρωμένο περιβάλλον και είναι καλά εξοπλισμένα να διαχειριστούν την επαναλειτουργία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ