Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ιταλία: Θα πληγεί από πιο φονικό κύμα κορονοϊού

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις Βρετανών επιστημόνων του Imperial College London για την κατάσταση στην Ιταλία, καθώς επισημαίνουν ότι τώρα που χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα στη χώρα, θα έρθει δεύτερο, φονικότερο κύμα κορονοϊού.

Οι ερευνητές μελέτησαν τρία σενάρια σχετικά με την κατάσταση στην Ιταλία: Αν η χώρα παρέμενε σε καραντίνα ή αν οι Ιταλοί αύξαναν τις κινήσεις τους κατά 20% ή κατά 40%.

Έτσι, όπως αναφέρεται, ακόμη και αν οι Ιταλοί επέστρεφαν κατά 20% στην καθημερινή ρουτίνα τους, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος και από το πρώτο κύμα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 30.000 άνθρωποι.

Αν η κανονικότητα επέστρεφε κατά 40% θα είχαμε επιπλέον 23.000 θανάτους, αναφέρεται στην έρευνα. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις είναι απαισιόδοξες καθώς δεν συνυπολογίζονται τα προληπτικά μέτρα, αλλά λένε ότι τα ευρήματά τους υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογών ιχνηλάτησης, της κοινωνικής απόστασης και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας όταν η χώρα άρει τους περιορισμούς.

Η έρευνα αυτή έρχεται μέσα στην εβδομάδα που η Ιταλία προχώρησε στη “φάση 2” της καραντίνας έπειτα από περίπου 2 μήνες εγκλεισμού. Εκατομμύρια Ιταλοί μπόρεσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε εργοστάσια και εργοτάξια, ενώ τα δημόσια πάρκα άνοιξαν για άσκηση και οι οικογένειες επανασυνδέθηκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ