Πορτογαλία: Με μάσκα στις παραλίες το καλοκαίρι – Ανακοινώθηκαν αυστηρά μέτρα

Πρωτόγνωρα μέτρα λαμβάνει η Πορτογαλία ακόμη και στις παραλίες, όπου πλην των δύο μέτρων στις ξαπλώστρες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα beach bars και στα εστιατόρια.

Αυτό έγινε γνωστό μόλις την Τρίτη, μετά την απόφαση των πορτογαλικών αρχών να εισαγάγουν το πρωτόκολλο υγιεινής για την πιστοποίηση των τουριστικών εγκαταστάσεων και των ταξιδιωτικών εταιρειών ότι τηρούν όλους τους κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Επί της ουσίας αυτή η πιστοποίηση θα αφορά ξενοδοχειακές μονάδες, μουσεία, κέντρα διασκέδασης, παραλίες, ταξιδιωτικά γραφεία και γραφεία συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού που ακολουθούν οικειοθελώς αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας από ιούς.

Όσοι εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα της Πορτογαλικής Γενικής Διεύθυνσης Υγείας θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό αυτό, που θεσπίστηκε από την Turismo de Portugal, δωρεάν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.Σύμφωνα με τα σχέδια των τουριστικών αρχών της χώρας, μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία θα καλύπτει ολόκληρο τον τουριστικό τομέα, θα προωθήσει την Πορτογαλία ως ένα ασφαλές μέρος για διακοπές.

Τώρα στο ερώτημα πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία στη χώρα της Ιβηρικής, σύμφωνα με την Πορτογαλική Συνομοσπονδία Τουρισμού (CTP), το άνοιγμα των ξενοδοχείων θα ξεκινήσει “πειραματικά” με ορισμένα ξενοδοχεία στην αρχή τον Ιούνιο. Ωστόσο, τα ταξίδια ξένων τουριστών αναμένονται τον Αύγουστο.

Πηγή: macaubusiness.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ