ΗΠΑ: Ρίχνονται με οιστρογόνα στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού

Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι πιο απίθανο να νοσήσουν βαριά από κορονοϊό και ακόμη πιο απίθανο να πεθάνουν από αυτόν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο ιός βρίσκει πιο αδύναμο το… φερόμενο ισχυρό φύλο.

Σύμφωνα με τους New York Times, ερευνητές αναρωτιούνται αν οι ορμόνες που παράγει ο γυναικείος οργανισμός μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά κατά του φονικού ιού. Έτσι, σκέφτονται πως αν παρέχουν στους άνδρες δύο γυναικείες ορμόνες τότε ίσως να τους προστατεύσουν και να επιβιώσουν από την πανδημία.

Δύο νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν θέσει υπό το μικροσκόπιο αυτήν τη θεωρία, παρέχοντας σε άνδρες οιστρογόνα ή προγεστερόνη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να δουν αν αυτά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, μειώσει τη φλεγμονή αλλά και την ισχύ του ιού στον ανδρικό οργανισμό και

Από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας ήταν ολοφάνερο ότι τα ποσοστά θνησιμότητας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ήταν σημαντικά διαφορετικά. Στην Ιταλία, οι ερευνητές είπαν ότι περισσότεροι από το 70% των θανάτων στη χώρα αφορούσε άνδρες.Τον Φεβρουάριο, το κινεζικό κέντρο για τις λοιμώξεις και την πρόληχη είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 65% μεγαλύτερ σε άνδρες απ’ ό,τι σε γυναίκες. Οι επσιτήμονες δεν γνωρίζουν γιατί οι γυναίκες είναι πιο απίθανο να καταλήξουν από τον ιό αλλά θεωρούν ότι εκ φύσεως τείνουν να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και πιο σπάνια πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να κάνουν τους ασθενείς πιο ευάλωτους.

Η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Stony Brook στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης θα ερευνήσει τα οιστρογόνα, τη θηλυκή ορμόνη καθώς αυτά βοηθούν να αναπτύσσεται και να ρυθμίζεται το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας και διαδραματίζει ρόλο στα δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Το Πανεπιστήμιο ελπίζει να πάρει τη συνδρομή περίπου 110 ανθρώπων που επισκέπτονται τα επείγοντα με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πυρετός και αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ