Αιχμές και από τον Μακρόν κατά της Κίνας για τη διαχείριση του κορονοϊού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας της νόσου Covid-19 από την Κίνα, λέγοντας στους Financial Times ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε».

«Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση. «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου εντάσσονται στις αμφιβολίες που εξέφρασαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε λίγο νωρίτερα το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά της, κατηγόρησε την Κίνα ότι «απέκρυψε» τη σοβαρότητα της πανδημιάς στο ξεκίνημά της στην Κίνα και την Τρίτη πάγωσε την αμερικανική χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίστηκε με τις κινεζικές θέσεις.

Η Μόσχα παρενέβη σήμερα το απόγευμα, προς υπεράσπιση του Πεκίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας, ότι παραπληροφόρησε για τον νέο κορονοϊό που πρωτοεμφανίστηκε εκεί, ήταν «αντιπαραγωγικές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ