Μπιλ Γκέιτς: Μιλά για την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό – Το δημοσίευμα που φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα

Για το πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει τις ζωές μας τους επόμενους μήνες ή και τα επόμενα χρόνια μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς σε live μετάδοση στο LinkedIn, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Microsoft, πολλά θα αλλάξουν για πάντα στην καθημερινή ζωή. Ο Γκέιτς εκτιμά ότι στις ΗΠΑ μπορεί να επανέλθει η καθημερινότητα έως τον Ιούνιο αν τα πράγματα πάνε καλά. Αλλά περιγράφει κάτι τέτοιο ως “ημι- κανονικό” παρά ως μια επιστροφή σε αυτά που γνωρίζαμε έως τώρα. Ο Γκέιτς είπε ότι κάποιοι τομείς θα λειτουργήσουν πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Μπιλ Γκέιτς, ο Justin Bariso στο άρθρο του στο Inc.com αναφέρει ορισμένους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή αυτά που είπε ο ιδρυτής της Microsoft. Ένας από αυτούς τους τομείς αναφέρει το άρθρο είναι και ο τουρισμός. Δίνοντας συμβουλές για το πώς επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμοστούν και επικεντρωθούν στην τεχνολογία, ο αρθρογράφος σημειώνει «Ας δούμε τον τουρισμό- η τουριστική βιομηχανία είναι αναμφίβολα μία από εκείνες που έχουν χτυπηθεί πιο έντονα από την πανδημία. Ωστόσο μπορούμε να διδαχθούμε από το “Greece From Home”, μια λαμπρή πρωτοβουλία του ΕΟΤ σε συνεργασία με την Google”. “Αυτό το site δημιουργήθηκε στην αρχή του μάρκετινγκ περιεχομένου. Αξιοποιεί σημαντικό online περιεχόμενο για να χτίσει μια σχέση με πιθανούς πελάτες. Μέσα από βίντεο στο Youtube και άλλο περιεχόμενο, οι δημιουργοί της πλατφόρμας δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να να περιηγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να δουν περιοχές με φυσική ομορφιά, ακόμη και να κάνουν “πεζοπορίες” ή να επισκεφθούν κάποιο εστιατόριο, όλα εικονικά προφανώς».

«Αν γίνει σωστά, το περιεχόμενό σας μπορεί να φέρει έσοδα μέσω των διαφημίσεων και των πωλήσεων προϊόντων. Και επίσης είναι ένας τρόπος για να κρατήσετε επαφή με το κοινό σας μέχρι να είναι πρόθυμοι και να μπορούν να ταξιδέψουν ξανά” προσθέτει ο αρθρογράφος.

Η ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

“Η πρωτοβουλία μας #GreeceFromHome, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικά σχόλια” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ ευχαριστεί τον αρθρογράφο του Inc.com για την αναφορά του στην ελληνική πλατφόρμα με αφορμή την ομιλία του Μπιλ Γκέιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ