Κορονοϊός-ΠΟΥ: Ετοιμάζονται τρία εμβόλια

Περίπου 70 εμβόλια έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως, με τρία από αυτά ήδη να δοκιμάζονται σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες αποδύονται σε αγώνα δρόμου για να βρουν τη θεαραπεία κατά του φονικού ιού

Το εμβόλιο που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό από την εταιρεία CanSino Biologics του Χονγκ Κονγκ και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, που είναι ήδη στη Φάση 2, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα άλλα δύο που δοκιμάζονται στους ανθρώπους είναι θεραπείες που αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες, τη Moderna Inc. και την Inovio Pharmaceuticals Inc, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ, το οποίο έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτόγνωρη ταχύτητα στην αναπτυξη εμβολίων καθώς ιός μοιάζει απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με περιοριστικά μέτρα. Η φαρμακοβιομηχανία ελπίζει να περιορίσει τον απαιτούμενο χρόνο για να βγάλει ένα εμβόλιο στην αγορα, που συνήθως παίρνει 10-15 χρόνια, στο επόμενο έτος.

Οι φαρμακοβιομηχανίες, μικρές και μεγάλες, παρενέβησαν για να προσπαθήσουν να αναπτύξουν το εμβόλιο που θα είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται στον περιορισμό του ιού. Οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν κάποια πιθανά εμβόλια σε προκλινικό στάδιο, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Η CanSinoείχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα ότι έλαβε τη ρυθμιστική έγκριση από την Κίνα να ξεκινήσει δοκιμές του εμβολίου της σε ανθρώπους. Η Moderna, που ποτέ δεν έβγαλε ένα προϊόν έλαβε τη ρυθμιστική έγκριση ώστε να κινηθεί γρήγορα στις δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο, παρακάμπτοντας τις πολύχρονες δοκιμές σε ζώα που είναι η φυσιολογική διαδικασία στην ανάπτυξη εμβολίων. Η Inovio ξεκίνησε τις δοκιμές σε ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ