Βρετανία: Ο κορονοϊός “χτύπησε” και τους διαρρήκτες

Ο κορονοϊός έπληξε και τους… διαρρήκτες, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 30% σε περιοχές της Βρετανίας, αφού οι κάτοικοι μένουν σπίτια τους και προφανώς οι δράστες το ίδιο. Σύμφωνα με την αστυνομία στα Δυτικά Μίντλαντς, οι διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 34% στην αρχή του Απριλίου, ενώ και οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κεντ και στο Ντούραμ κατέγραψαν γενικότερη μείωση του εγκλήματος.

Αυτό που είναι ανησυχτικό, ωστόσο, είναι η αύξηση των περιστατικών. ενδοοικογενειακής βίας καθώς οι άνθρωποι μένουν σπίτι όλη μέρα με τους συντρόφους τους. Το Εθνικό Κέντρο Ενδοοικογενειακής Βίας στη Βρετανία κατέγραψε 25% αύξηση σε κλήσεις και διαδικτυακές καταγγελίες. Πάντως, η εθνική εικόνα όσον αφορά στους δείκτες εγκλήματος είναι γενικώς καλή καθώς τα στοιχεία δείχνουν 21% μείωση του εγκλήματος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας.

Διαρρήκτες λένε ότι αποφεύγουν τις διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα για να μην κολλήσουν κορονοϊό ενώ αυξημένος είναι και ο φόβος μην πιαστούν αφού ο κόσμος μένει πλέον στο σπίτι. Επίσης, μειώθηκαν οι καβγάδες σε παμπ και μπαρ αφού παραμένουν κλειστά λόγω καραντίνας.

Πηγη: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ