Μητροπολίτης Μόρφου: Οι αστυνομικοί πρέπει να διαλέξουν το νόμο του Κράτους ή του Χριστού – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μικροσκόπιο των Κυπριακών αρχών βρίσκεται ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, αφού κατά τη Θεία λειτουργία που τέλεσε την Κυριακή των Βαΐων στην εκκλησία των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, παραβιάστηκαν τα μέτρα που έχουν παρθεί για την εξάπλωση του κορονοϊού και πολίτες συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία.

Στον αιφνιδιαστικό έλεγχο της αστυνομίας εντοπίστηκαν συνολικά δέκα πιστοί, ενώ μετά τις υποδείξεις των αστυνομικών οι επτά αποχώρησαν από αυτούς αποχώρησαν. Παρά τις συστάσεις, τρία άτομα παρέμειναν.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος έκανε λόγο για “εισβολή ασεβέστατων αστυνομικών”. «Η σημερινή λειτουργία δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ενώ λέγαμε το Ευαγγέλιο, εισέβαλαν μερικοί ασεβέστατοι αστυνομικοί κατά πάντα όμως νόμιμοι με τους Νόμους του Προεδρικού και Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγεται αυτό στη γλώσσα της Νομικής; σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο Νόμος Του Θεού… αυτός που θα έρθει κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί, μήπως από κάποια ασθένεια φύγουμε νωρίς από αυτήν την πρόσκαιρη ζωή; Και εάν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια, στη γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει. Κάποιον ατύχημα ίσως, τα γηρατειά, όσοι γεράσουμε, και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτς να γεράσουμε, πάλι θα φύγουμε από αυτήν την πρόσκαιρη ζωή. Η αληθινή ζωή είναι αλλού», είπε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Μόρφου τόνισε πως όταν έφτασε ο Αστυνομικός, του είπε «διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις, το Νόμο του Κράτους ή το Νόμο Του Χριστού;».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, σημείωσε πως «η αληθινή, η αθάνατη ζωή, η ωραία ζωή είναι αλλού, γι’ αυτό γιορτάζουμε το Πάσχα, γιατί νικήθηκε ο θάνατος και νικητής είναι ο Χριστός. Νικήθηκε ο διάβολος που μας πειράζει όλους αυτές τις πονηρές μέρες και οι εκπρόσωποί του, οι άνθρωποι οι μυστικοί της νέας τάξης πραγμάτων. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Μετά το περιστατικό, ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρφου.

Επίσης, ο Κύπρος Μιχαηλίδης απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να μη φέρνουν την Αστυνομία σε δύσκολη θέση, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Πηγές Πληροφοριών: ΑΝΤ1/sigmalive. com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ