Πάπας Φραγκίσκος: Μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση η Ευρώπη

Μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση βρίσκεται η Ευρώπη, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, σήμερα Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών από το Βατικανό.

Όπως επεσήμανε ο Ποντίφικας, “δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη, προσφεύγοντας και σε καινοτόμες λύσεις. Η εναλλακτική σε αυτό, κατά την άποψη του Ποντίφικα, είναι μόνον ο εγωισμός των ειδικών συμφερόντων και ο πειρασμός μιας επιστροφής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να δοκιμαστούν σκληρά η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη των επόμενων γενεών”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε “να χαλαρώσουν οι διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν στις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί, να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους πολίτες τους”, καθώς και “να επιτραπεί σε όλες τις χώρες να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τις φάσης αυτής, μειώνοντας -αν όχι παραγράφοντας- το χρέος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των πιο φτωχών κρατών”.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ