Κορονοϊός: Καθήλωσε ολόκληρη την Ιταλία με τηλεφωνική του παρέμβαση ο Πάπας Φραγκίσκος – ΒΙΝΤΕΟ

Καθήλωσε ολόκληρη την Ιταλία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού με την τηλεφωνική του παρέμβαση σε εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης, Rai 1, ο Πάπας Φραγκίσκος με την παρουσιάστρια, Λορέντσα Μπιανκέτι να λυγίζει από συγκίνηση και να βουρκώνει.

«Λόρενα, πώς είσαι; Αναγνώρισες τη φωνή;», ακούστηκε ο Πάπας να ρωτά τη παρουσιάστρια και εκείνη να απαντά: «Ναι, αναγνώρισα τη φωνή σας Πάπα Φραγκίσκο».

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τον σταυρωμένο Κύριο και τις πολλές ιστορίες ανθρώπων που σταυρώθηκαν από αυτή την πανδημία», είπε αρχικά ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι γιατροί, νοσηλευτές, μοναχές, ιερείς, πέθαναν στο μέτωπο ως στρατιώτες. Έδωσαν τη ζωή τους από την αγάπη. Ανθεκτικά όπως η Μαρία κάτω από το σταυρό, έτσι αυτοί και οι κοινότητές τους στα νοσοκομεία, φροντίζοντας τους άρρωστους. Σκέφτομαι ότι σήμερα υπάρχουν εσταυρωμένοι που πεθαίνουν για αγάπη».

Η συγκίνηση ήταν εμφανής στο πρόσωπο της παρουσιάστριας που προσπαθούσε με δυσκολία να διαχειριστεί τη στιγμή, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως είχε βουρκώσει.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ