Μία Ολλανδέζα 107 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νίκησε τον κορονοϊό

Μία υπεραιωνόβια γυναίκα από την Ολλανδία, η Κορνέλια Ρας, αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο σε όλο τον κόσμο που κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό

Η γυναίκα αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, μία ημέρα αφότου γιόρτασε τα 107α γενέθλιά της, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα AD. Πιθανόν κόλλησε τον ιό κατά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η Ρας όπως και 40 ακόμη ηλικιωμένοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Έκτοτε, οι 12 έχασαν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Η Κορνέλια Ρας, όμως, κατάφερε τη Δευτέρα να βγει νικήτρια. “Δεν περιμέναμε να επιζήσει”, δήλωσε στην εφημερίδα η ανιψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ και πρόσθεσε πως η θεία της “δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ’ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει”.

Πριν γίνει γνωστή η περίπτωση της Κορνέλια Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορονοϊού ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ